O nama

Nije ništa novo kad kažemo da je okruženje današnice sve više digitalano i umjetno. Takvo okruženje naše tijelo sve teže probavlja, unatoč tome što nemamo trenutni osjećaj da je to upravo tako. Okruženi smo ekranima, digitalnim reklamama i na koncu, neprirodnim uličnim i kućnim svjetlom. To je, uz brzi životni tempo također veliki uzročnik za nakupljeni stres. Činjenica je da je čovjek biološko biće i ima potrebu konzumirati organske stvari. Jednako tako, na kraju dana, imamo potrebu za opuštanjem i ugodnim trenutcima, ne bi li duh i tijelo ostali zdravi i odmorni. Ugodne trenutke treba stvoriti, stoga učinite prostor u kojem najviše boravite što ugodnijim koristeći prirodne materijale.

Caim svjetiljke ručni su rad, te su načinjene isključivo od prirodnih materijala ( drva i keramike ). Sjenila su izrađena od furnira, koji se u raznim kombinacijama i oblicima nalaze na svim modelima Caim svjetiljka. Drvena sjenila na neki način imaju ulogu konvertera hladne LED svijetlosti u vrlo prirodnu i oku prihvatljiviju svijetlost. Tako se stvara izrazito opuštajuća i topla atmosfera koja uzrokuje osjećaj ugode.

Moje ime je Luka Kovač, imam malu radionicu za oblikovanje drva i keramike u Samoboru, malom gradiću na zapadu Hrvatske. Fasciniran sam prirodnim materijalima i zaljubljenik u rad sa rukama, te kreativan rad općenito. Dizajn rasvjetnih tijela moja je okupacija kroz cijeli likovni i kreativni izričaj.

Dizajnersko iskustvo pod imenom “Caim“ odlučio sam podjeliti sa svima onima koji ovaj svijet žele učiniti ljepšim i ugodnijim za život.

PARTNERI:
INFO:
  • Ul. Ivana Veroneka 2
  • +385 95 8802 256
  • info@caim.hr
  • caim.hr